Gáááz!

Lófasz,
oppardon, szerveroldali hiba a betöltés közben — próbálkozzon meg az oldal frissítésével!

kklóóór

kabai lóránt naplója
— énblog, de tényleg.


Wikipédia Facebook twitter ustream YouTube formspring.me — kérdezz! formspring.me — kérdezz!


legújabb bejegyzések
korábbiak
új kommentek


avasi keserű

kocka és a haverok — a comic strip-sorozat a KULTer.hu portálon folytatódik

klór

vakk


kérdezz

hol a mikor?

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

új kommentek

  • klór: Ahogy mondja, drága kolléga, ahogy mondja. (2014.02.15. 12:09) szerelem
  • de én: Nagy munka lehetett, három–négy éven át... (2014.02.15. 10:13) szerelem
  • de én: Ez az egyik legkedvesebb Kemény István-versem. (2013.01.20. 14:57) Kemény István: A vak filozófus és a zajok
  • klór: @Luna Littlewood: Olyannyira az kívánkozik id... (2012.12.31. 07:37) Zéró
  • Littlewood: A pennyroyal tea igen fájdalmasan gyomorbeteg... (2012.12.31. 07:33) Zéró
  • de én: Hogy kerül Budapest vérképe az atlaszra? (2012.12.16. 00:01) Fénytelen érv
  • Judit Lingon: Te is megint ezzel a rozsdával jösz. :-) (2012.10.18. 11:59) Annak, akit
  • Utolsó 20

témák

címkefelhő

cc licenc 2.5

Creative Commons Licenc

Kedvetlenítő kérdések

2010.10.09. 10:17 k.kabai l.

Vajon mi az aranyos kis faszomat kellene gondolnom arról az országról, ahol az országgyűlési választásokon az összes szavazópolgár körülbelül egyharmadának támogatását, mely az országgyűlésben kétharmad fölötti jelenlétet eredményez, a kormányzó erő előbb a választók kétharmada, majd pedig „az ország”, „az emberek” támogatásának tekinti? Amely kormánypárt e furcsa matematika mentén önmagát a „nemzeti együttműködés” kormányának állítja be, s ezt középületekben kötelezően kifüggesztendő plakáttal nyomatékosítja is? Mit gondoljak arról, hogy ugyanez a kormány gyomorforgató cinizmussal nem kért 100 napot a megalakulása után, de kétharmados többségét kihasználva azonnal belenyúlt több törvénybe, mely változtatásokkal a demokratikus berendezkedés alapjait ingatta meg, és gyáva módon a legtöbb törvénymódosítási javaslatot — elkerülendő az egyeztetéseket — nem is kormányjavaslatként, hanem egyéni képviselői indítványként nyújtották be? Mit gondoljak arról, hogy a választási törvény felettébb gyors — és egyértelműen a kormányerőnek kedvező — módosításával a jelenlegi kis pártok és a leendő újabb kezdeményezések gyakorlatilag esélytelenek maradnak? Mit gondoljak a választókerülti térképek újrarajzolásának követhetetlen logikájáról?

És még rosszabbakat kell sorolnom: mit gondoljak arról, hogy tavasszal parlamentbe jutott egy valódi náci párt? Hogy e párt miskolci polgármesterjelöltje mondhat olyat, hogy a „cigánybűnözőket” táborba zárná, de még az állampolgárságukat is elvenné? És ahelyett, hogy azonnal elküldenék a picsába, a pártelnök inkább „finomít” a megfogalmazáson, mondván, hogy „önfenntartó telepekre” gondolt a jelöltjük? Hogy e párt rendvédelmi kabinete törvényjavaslatot fogalmaz, mely büntetendővé tenné a „cigánybűnözés” tagadását? Hogy e párt miskolci szervezete a város központjában „emlékművet” állított az önkormányzati választások kampányának finisében „a cigánybűnözés áldozatai emlékére”? Hogy e párt képviselőjelöltje bemutatkozó szövegét befejezheti azzal, hogy „Szebb jövőt!”?

És mit gondoljak akkor, amikor a hivatalban lévő miniszterelnök-helyettes mindenféle komoly következmény nélkül kijelentheti: „az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány”? És itt elmegy a kedvem az ironizálástól is, pedig tényleg jó lenne azt gondolni, hogy a magát kereszténynek valló, a Magyar Köztársaság nemzetpolitikájáért felelős államférfi csak pontatlanul és félreérthetően fogalmazott, ugyanis azt akarta ezzel bizonyítani, hogy nem létezik „cigánybűnözés”, hiszen még az előző, jelentős ellenzéki képviselettel bíró parlamentek által felügyelt-elszámoltatott kormányok is többet tudtak zsebre tenni, mint ők.

És még elég hosszan lehetne folytatni e sorokat. De miért csodálkozik bárki, ha mostanában kezdem azt gondolni, hogy ha kivitelezhető lenne, inkább adnám vissza az állampolgárságom?

Ha lehet egyáltalán olyanról beszélni, hogy „morális válság”, hát akkor most kétségtelenül abban leledzik az ország.
 

4 komment

témák:  politika együttműködés válság miskolc kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://kkloor.blog.hu/api/trackback/id/tr522357606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása