Gáááz!

Lófasz,
oppardon, szerveroldali hiba a betöltés közben — próbálkozzon meg az oldal frissítésével!

kklóóór

kabai lóránt naplója
— énblog, de tényleg.


Wikipédia Facebook twitter ustream YouTube formspring.me — kérdezz! formspring.me — kérdezz!


legújabb bejegyzések
korábbiak
új kommentek


avasi keserű

kocka és a haverok — a comic strip-sorozat a KULTer.hu portálon folytatódik

klór

vakk


kérdezz

hol a mikor?

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

új kommentek

  • klór: Ahogy mondja, drága kolléga, ahogy mondja. (2014.02.15. 12:09) szerelem
  • de én: Nagy munka lehetett, három–négy éven át... (2014.02.15. 10:13) szerelem
  • de én: Ez az egyik legkedvesebb Kemény István-versem. (2013.01.20. 14:57) Kemény István: A vak filozófus és a zajok
  • klór: @Luna Littlewood: Olyannyira az kívánkozik id... (2012.12.31. 07:37) Zéró
  • Littlewood: A pennyroyal tea igen fájdalmasan gyomorbeteg... (2012.12.31. 07:33) Zéró
  • de én: Hogy kerül Budapest vérképe az atlaszra? (2012.12.16. 00:01) Fénytelen érv
  • Judit Lingon: Te is megint ezzel a rozsdával jösz. :-) (2012.10.18. 11:59) Annak, akit
  • Utolsó 20

témák

címkefelhő

cc licenc 2.5

Creative Commons Licenc

Ahová el kell mennem,

2009.09.03. 09:46 k.kabai l.

az a Meleg Méltóság Menete, mert jóérzésű embernek gondolom magam, aki egy normális országban szeretne élni, és azt gondolja, valóban van értelme minél többen megjelennünk ott; aki nem hajlandó gyáván otthon maradni, még ha fél is (az elmúlt évek eseményeit látva sajnos azt kell mondani, minden oka megvan erre); aki maga is erkölcsi kötelességének érzi a részvételt, még ha mindenféle komolyabb csoportosulásban (akár hat-hét ember között is) nagy eséllyel lesz pánikrohama.

Hogy miről is beszélek most, ha nem lenne egyértelmű, rávilágít egy levél, melyet a napokban kaptam:

Kedves Barát,

kérlek, gyere el idén a Meleg Méltóság Menetébe, akár szoktál jönni, akár nem. Most valahogy más a jelentősége, mint eddig — a konzervatívok, az egysíkúak rémülten kezdenek rájönni, hogy mi tényleg létezni akarunk, hogy ez nem vicc, már nem fognak megszabadulni tőlünk. Ahhoz Európához túl közel vagyunk. Lássák, hogy sokan vagyunk, melegek és nem-melegek, akik szeretnénk, ha lehetne ebben az országban létezni. Bármilyenként.

— Találkozás 2 óráig bezárólag az Andrássy Út végénél a Hősök tere felől. Kordon lesz. Belépéskor táska-átkutatás.
— Menetelés 2 – 3.30-ig végig az Andrássy úton. Közben sem csatlakozni, sem távozni nem lehet.
— Vége kb. háromnegyed 4-kor az Erzsébet téren.

Nem biztos, hogy nagyon mulatágos vagy élvezetes lesz ez a mostani menet. Azt sem tudom (hiszen nem vagyok se szervező, se semmi), hogy nem fognak-e egyesek provokatív vagy ostoba jelképeket, kosztümöket viselni.

Gyere.

Üdvözlettel:
Nádasdy Ádám

További ajánlott olvasmány Birtalan Balázs blogján: „Aki magyar, velünk tart!” — ahol nemcsak e soviniszta, zsaroló mondat értelmeződik, hanem bővebb információk is szerepelnek az egész menetről, a biztonsági intézkedésekről stb.

Gyere.
 

7 komment

témák:  félelem lelkiismeret normális ország meleg méltóság erkölcsi kötelesség

A bejegyzés trackback címe:

https://kkloor.blog.hu/api/trackback/id/tr901356968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

„Plusz egy vicc”, ahogy régen a Füles egyes rejtvényei fölött állt; most épp a rendőrségtől: www.police.hu/friss/BRF-20090831_23.html. Erre reagált a Budapest Pride: www.budapestpride.hu/a-kozizles-betartatasara-szolitott-fel-a-rendorseg.
„Tessék nevetni!”
No még egy kétrészes lábjegyzet, két ajánlott olvasmánnyal:
(1) Balázs ír a blogján arról, mit gondol a sokakban visszatetszést keltő / sokakat megbotránkoztató jelenségről, melyet a transzvesztiták és egyéb feldíszített showmanek részvétele okoz: birtalan.blogspot.com/2009/09/meleg-meltosag-meneterol.html
(2) Ugyanő ajánlja Tamás Tibor Ünnep helyett háború: ideges készülődés a melegfelvonulásra című sajtószemléjét-értekezését is: stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=805
„A nyitottabb közbeszéddel együtt divatba jött a Biblia idézgetése a melegség elítélésére. Én jól ismerem a Bibliát, nehéz könyv — még azt is mondanám, hogy minden szava igaz, csak tudnunk kell érteni. […] Meggyőződésem, hogy Istent nem az érdekli, hogy ki mit csinál a farkával vagy egyéb nemi szerveivel, föltéve ha a kérdéses szerveket tisztességgel, hűséggel és szeretettel használja.”
Az idei Budapesti Meleg Fesztivált Nádasy Ádám nyitotta meg, megnyitóbeszéde a mai Élet és Irodalom 12. oldalán olvasható (a Joggal a Jogállamiságért Egyesület állásfoglalása mellett).
Annyit tennék csak hozzá, hogy az otthon maradottak nem feltétlen gyávák. Többen közöttük, egyszerűen nem szeretnének belemenni, egy olyan játékba, ami messze nem a melegekről, és a szélsőségesen kirekesztőkről szól.

Azzal amúgy teljesen egyetértek, hogy a melegek ilyen típusú utálatának, semmi értelme nincs, és küzdeni kell a butaság és sötétség ellen (sajnos a "felbujtók" egyáltalán nem buták. Korlátoltak, de nem buták). Azon kívül, hogy valaki istent játszva úgy gondolja, hogy az őt körülvevő világot nem csak olyanak akarja látni, amilyennek ő elképzeli, hanem feladatának érzi ezért bármit, még olyasmit is, megtenni, amit amúgy elítél. Viszont ezt a problémát a meleg méltóság semmilyen szinten nem kezeli. De meglátjuk hogyan alakul a hétvége, és még az is lehet, hogy valami olyan csavarral lepnek meg bennünket a felvonulók, hogy nem állja meg a helyét az előbbi mondatom. Remélem... de nem tartom valószínűnek.
@sarasvati: nagyon hatasos iras. tetszett. anyival egeszitenem ki Fry szavait, amitol erossege, es szubjektivitasa miatt reszben el is zarkoznek, de valahogy igy erzem: egy homofob, valojaban soha nem volt szerelmes a szerelem lirai mivoltaban. Valoszinuleg, csak a sajat feltetelrendszere zart keretein belul elte meg gatlasos ragaszkodaskent.
@Win Elen: A homofóbia okairól (is) szól ez a - szerintem - alapműnek számító írás: Fischer Eszter: NEHÉZ EGYÜTTÉLÉS (Homoszexuálisok a heteroszexuálisok társadalmában) Elérhető itt:

www.otkenyer.hu/nehez-egyutteles.php
süti beállítások módosítása